A "mi" házunk, de nem az otthonunk. Jogosan zavar?

25%
- +
Tavaly kaptunk egy családi házat párom szüleitő.Örültem,hogy függetlenek leszünk,munka után átjártunk festeni, takarítani,de apósom már ebbe is bele szólt,"csak úgy jó ahogy Ő...".Végül átköltöztünk,de a ház apósom nevén van,mi bérlőként vagyunk megnevezve,ettől márúgy gondolja az ő akarata szent itt is. Persze egy csomó dolgát itt tárólja,nem messze laknak innen,mindig itt van.Bejár a házba, a hűtönkbe, bent cigizik, nem veszi le a cipőjét és mindig megmondja mit kellene csinálnunk. a házat is szeretnénk felújítani, de csak úgy lehet ahogy ő mondja. Nagyon zavar a dolog, főleg hogy páromat is mindig ugráltatja. Tudom, hogy nem fiatal már,de a saját dolai miatt nincs joga másokat ugráltatni. úgy érzem vigyázba kell állnom ebben a házban. Semmi sem a miénk, nincs jogunk hozzá. De ha csinálni kell itt valamit az a mi sarunk. a nyillik az ajtó az ütő is megáll bennem, hogy miavan mármegint. Átjáróházban élünk, és nem az otthonunkban. Sose lesz már jobb a helyzet,elkölzötni meg nem lehet, mert párom félti a szüleit,hogy baj lesz velük és nincs itt.ördögi kör.csak nyelem az ideget és remeg a gyomrom minden nap, hogy mikor szól már megint valamiért. Ez így nem élet.
Ez a kérdés hasznos a számodra? Igen. / Nem.
2011. június 21. 13:44
Nem irigyellek.Mindenkeppen a Paroddal oszd meg es beszeljetek meg.Utanna helyretenni az atjarokat.Tisztelettel,de hatarozottan...A Ti privat szferatok...stb...Gy — anonim 2013. május 7. 05:19

Válaszok száma: 2, listázva: 1-2
 
100%
- +
Ebbe előbb-utóbb bele fogsz betegedni.
Tisztázd a helyzetet előbb a pároddal, aztán együtt az apóssal.
Az após egyáltalán tisztában van ezzel a helyzettel? Tud róla, hogy zavar?
Meg kell mondani, hogy ne járkáljon be az otthonotokba. (ha albérletben laknátok oda sem járkálhatna be a tulaj)
Hiszem, hogy kommunikációval minden megoldható.
Függtök tőle valamilyen módon, hogy el kell viselni olyasmit, amit az ember nem akar?
Ha igen, akkor először ezzel a függéssel kell valamit kezdeni.
Mindenkinek joga van az öndeterminált létezéshez.
Szerinted hasznos volt ez a válasz? Igen. Nem.
2011. október 7. 22:48 anonim
A válaszoló 100%-ban ír hasznos választ.
50%
- +
"enyém a vár tied a lekvár" gondoja eszt a papi xD teljes mértékbe jogosa is ami a ingatla tulajdo jogát jelenti HISZEN EZ A INGATLA NEM A TIETEK hanem az övé de! it kel megjegyezi ho a tulajdojog csak 1 dolog mer akármirö is legye szo aszt fen kel tartani karba kel tartani.. kérdés az ho eszt ki teszi? eszt is papi? ha ige ako nektek "kuss va" viszont ha nem ako elkel gondolkodni azo ho megéri e egy polgárt inditani ellene (mer az öreg nemfog tágitani az 100) va inkáb anak a árán elmentek 1 albérletbe csenbde elköltöztök mer it nem a papi hibázot HANEM TI hisze a tulajdonjogi lapon egyértelmü rajta va kijé is az ingatla.. be se szabadot volna ije felállásba költözni egy "kapott" ingatlanba hiszen ez nemkapott ingatla aho nevezte a kérdezö hanem 1 csapda xDDDD amibe ti mint tapasztalatla fiatalok bele is estetek anélkü ho a papi lökött volna rajtatok xDDD csak a papi se semmi emberke aki tudot a fiának vele együt anak családjának csapdát állitani EZ ELITÉLENDÖ de nem megszolhato mer nem ö vétett hoiszen kezdettö tudtátok mi a pája nem?
Szerinted hasznos volt ez a válasz? Igen. Nem.
2012. június 4. 15:08 zsolti
A válaszoló 69%-ban ír hasznos választ.
Csak regisztált és bejelentkezett tagok írhatnak választ.