Miért nem egyformán meleg a mikróban melegített étel?

25%
- +
Ez a kérdés hasznos a számodra? Igen. / Nem.
2010. október 7. 16:00

Válaszok száma: 4, listázva: 1-4
 
50%
- +
A mikróban körbe forog az étel normál esetben egy üveglapon. Az ételt a mikrohullámok melegítik át. Egy nagyobb tömegű hideg étel esetén az edény oldalánál melegszik először, majd fokozatosan befelé haladva a többi, miközben a belseje hideg és folyamatosan hűti a felmelegedő részeket.
Célszerű melegítés közben átkeverni az ételt!
Szerinted hasznos volt ez a válasz? Igen. Nem.
2010. október 7. 16:22 anonim
A válaszoló 66%-ban ír hasznos választ.
50%
- +
A különbség abból is adódhat, hogy nem csak egyféle ételt melegítünk egyszerre a tányérunkon a mikrosütőben. Nem egyformán melegíti az ételeket egyazon frekvenciájú mikrohullám.
Szerinted hasznos volt ez a válasz? Igen. Nem.
2010. október 7. 17:41 anonim
A válaszoló 66%-ban ír hasznos választ.
50%
- +
A víz tartalmú ételek hamarabb átmelegednek mint más ételek mert a vízben az oxigén és hidrogén atomok 104,3 fokos szöget zárnak be, és ezáltal a pozitív (hidrogén) és negatív (oxigén)töltések súlypontja nem esik egybe. Ezt nevezzük bipoláris molekulának.
Az erős elektromágneses térben forog az étel, és egy belső súrlódás miatt következik be a melegedés. Például a lekváros derelye belseje sokkal forróbb mint a maga a derelye mert a lekvárban több a víz mint a tésztában.
Szerinted hasznos volt ez a válasz? Igen. Nem.
2010. október 15. 11:39 anonim
A válaszoló 79%-ban ír hasznos választ.
50%
- +
Itt egy jó video:
http://www.szertar.com/webizodok/fenysebesseg-vagy-megsem/
Szerinted hasznos volt ez a válasz? Igen. Nem.
2011. január 7. 16:56 okos(k)odó
A válaszoló 81%-ban ír hasznos választ.
Csak regisztált és bejelentkezett tagok írhatnak választ.