Miért mar a lúg és a sav? Mi a magyarázata?

25%
- +
Melyik mar erősebben?
Ez a kérdés hasznos a számodra? Igen. / Nem.
2010. október 15. 10:30

Válaszok száma: 2, listázva: 1-2
 
0%
- +
Van erős lúg/sav és gyenge Lúg/sav, és mindketten ionokat képeznek. 10% NaOH azért veszélyesebb, mert megmarva a bőr védelmét máris bejutott a sejtek közé. A sósav ezt nem olyan hatékonyan végzi, azaz több idő kell ugyanolyan erős hatáshoz.
Szerinted hasznos volt ez a válasz? Igen. Nem.
2010. október 21. 16:36 anonim
A válaszoló 79%-ban ír hasznos választ.
100%
- +
A lúg pont nem mar a savhoz hasonlóan hanem sokszor rosszabb. Alaphelyzetben a savak kicsapják (megkeményítik) a fehérjéket a lúgok pedig oldják (roncsolják). 10%-os sósav a bőrrel érintkezve gyakorlatilag nem okoz nagy bajt 10%-os nátronlúg azonban csúnyán megmarja. És a vörösiszappal folyó lúg 5% körüli.
Szerinted hasznos volt ez a válasz? Igen. Nem.
2011. február 25. 12:58 anonim
A válaszoló 74%-ban ír hasznos választ.
Csak regisztált és bejelentkezett tagok írhatnak választ.